O ILUSTRATORICI I PROJEKTU TIGROO 

Lara Karlavaris Baljak je dizajnerica i ilustratorica Tigroo tapeta koja živi i radi u Opatiji, Hrvatska. Godine 2012. magistrirala je tekstilni i modni dizajn pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu a kasnije se doškolovala u grafičkom dizajnu i ilustraciji.

Iako se od malih nogu bavi ilustracijom, sudjelovanjem u raznim kreativnim projektima, izradom kostima po narudžbi, izradom nakita i slikanjem oduvijek je svoje vještine smatrala hobijem, uz posao van struke koji je obavljala. Tek unazad godinu dana odlučila se posvetiti samo ilustraciji i vlastitom projektu dizajnerskih tapeta.

Svaka tapeta naslikana je tehnikom digitalne ilustracije ili oblikovanjem i grafičkom obradom sta- rih fotografija iz obiteljske arhive i vlastitih fotografija. Tako je nastao Tigroo, simbolično u kineskoj godini tigra.

U svojim ilustracijama služi se imaginacijom i inspiracijom iz svijeta bajki, nadrealizma, neobičnih struktura, florom i faunom, tekstilnim dizajnom, modom, ornamentima i dekoracijama a sve u svr- hu obogaćivanja i uljepšavanja prostora u kojem živimo, boravimo i radimo.

Tapete se prilagođavaju svakom zidu prema vašim željama i uputama. Printaju se u visokoj kvaliteti na kvalitetnom materijalu lanene strukture kako bi ugođaj i doživljaj novog ruha u vašem prostoru bio upotpunjen. Slobodno uronite u ovaj čarobni svijet i podarite vašem zidu “statement” efekt.

Ukoliko imate posebne želje vezane za dizajn te vam je potrebna ilustracija namijenjena određenoj svrsi ili projektu možete nas kontaktirati te ćemo osmisliti dizajn po narudžbi. Jer Tigroo tapete nisu samo tapete, one mogu postati ilustracije namijenjene ispisu na gotovo svakom materijalu i u različite svrhe. Inspirirajte nas svojim željama.